Det finnes ikke én måte å «ruste» studentene for «det de vil møte i skolen». Kommentar til Nokuts rapportlansering
Big Daddy Karsten (36) blir student igjen: — Men det er SÅ vanskelig å passe inn 31. desember 2024 - 08:22
Skuldingar om juks har hange over professoren i fire år. No skal høgskulen ta stilling til saka 5. januar 2025 - 08:13
En stortingsmelding bygd på ønsketenkning? Stortingsmeldingen En mer praktisk skole peker på kommunene, men er taus om lærerutdanning.
Studentene jobber for harde livet for å slippe å ta opp forbrukslån Nesten halvparten av studentene har måttet skaffe seg kredittkort eller tatt opp forbrukslån for å dekke såkalte basisbehov, viser ny undersøkelse.
Ikke tilbake til — men fremdeles også penn og papir! Vi skal ikke tilbake til penn og papir, men bør fremdeles ta det i bruk. La oss ikke tømme barnet ut med badevannet!
Meritterte undervisere: Akademisk staffasje eller pådrivere for pedagogisk utvikling? Meritterte undervisere må gis større muligheter til å være reelle pådrivere for forandring og nødvendig omstilling i sektoren.
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging På årets siste styremøte skal styret ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) blant annet diskutere hvordan omdømme- og merkevarebygging kan bedre studentrekrutteringen. Det skal ellers orienteres om universitetsprosjektet.
Frå nøkkelrolle til budsjettkutt i ekspressfart Lærarar og sjukepleiarar er tildelt nøkkelroller i utviklinga av det norske velferdssamfunnet. Men i regjeringas framlegg til statsbudsjett for 2025 får universitet og høgskular som utdannar sjukepleiarar, grunnskulelærarar og barnehagelærarar eit økonomisk kutt på 235 millionar kroner.
Analyse: Hva nå, USA? Seks åpne spørsmål for amerikansk akademia Donald Trump og republikanerne ser ut til å få full kontroll over de amerikanske statsmaktene. Hva kan endre seg for institusjoner, studenter og universitetsansatte i USA? Her er seks saker å være oppmerksom på.
Å lære samarbeid skjer ikke av seg selv Vi må ha kompetente ledere og ansatte for å lykkes med tverrprofesjonelt samarbeid og samarbeidslæring.
Gjekk frå leiarposisjon til å skulle læra seg det akademiske handverket Det er ikkje gjort på 1-2-3 å læra seg det akademiske handverket, seier Mariann Iren Vigdal. Ho har forska på korleis ein kjem seg tilbake til samfunnet etter å ha hatt alvorlege rusproblem.
Krise for det grøne skiftet Om ikkje Norge og norsk næringsliv skal kome heilt i bakleksa, er det på høg tid å sjå utafor landegrensene for å finne finansieringsmodellar som betre sikrar framtida for fagmiljø og utdanningstilbod innafor MNT-faga.
Har kuttet 70 årsverk. Det er ikke nok Høgskulen på Vestlandet har kuttet 70 årsverk, men det er ikke nok. Oppsigelser og sluttpakker forberedes.
Fire institusjoner i samarbeid : — Viten-TV gir deg kunnskap du kan stole på I dag lanseres Viten-TV, en gratis strømmetjeneste med filmer og videoer, produsert av forskningsmiljøer. — En milepæl, skriver rektorene ved de fire universitetene og høgskolene som samarbeider.
Tre universitet og ein høgskule lanserer «banebrytende strømmetjeneste» «Trygg tilgang til kvalitetssikret innhold fra pålitelige avsendere», lovar Viten-TV. Men kanalen skal ikkje vere redaktørstyrt.
Disputerte i august, og får fast jobb i akademia som 31-åring Undervegs lurte han på om han var god nok. Men Ståle Bye Teslo disputerte i august, og frå februar har han fast jobb ved Høgskulen på Vestlandet.
For få publiseringspoeng per fagleg tilsett Ris og ros frå departementet, studentopptak, og den økonomiske stoda er mellom sakene som står på saklista når styret for Høgskulen på Vestlandet er samla i Sogndal i dag.
Byråkratiet seinkar Universitetet på Vestlandet Nokut set universitetssøknaden til Høgskulen på Vestlandet på vent i trekvart år. Arbeidet har hopa seg opp i det statlege forvaltingsorganet. «Liggetid» har blitt formalisert rutine.
Kunnskapsberedskap i heile landet Ein kunnskapsberedskap på vitale samfunnsområde må stå imot svingingar i studenttal. Det trengst ein offensiv for høgare utdanning og forsking i heile Noreg. I arbeidsdelinga i universitets- og høgskulesektoren er det grunnleggjande viktig med institusjonar som tek geografisk ansvar.
Slik vert studiestart landet rundt: Vil gi nye studentar ein mjuk start Universitet og høgskular legg opp til ein rikhaldig meny den første studieveka. Fleire har fokus på psykisk helse og legg vekt på å få alle med.
Seinsommarens vakraste tid er her Fleire tusen nye studentar kjem no til Høgskulen på Vestlandet (HVL). I Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på Stord vil me ta imot dei på beste vis.
Tjuvstarta på studiestart med mattekurs: — Får skrudd på hjernen Fleire universitet og høgskular tilbyr oppfriskingskurs i matematikk veka før studiestart. Ei øving på kvardagen, seier ferske ingeniørstudentar.
Trur mange undervurderer kor viktig språk og morsmål er for studentane si læring Engelsk i høgare utdanning kan vere ein barriere for læringa til studentane, ifølgje språkforskarar.
Hektisk for USA-eksperter: — De siste ukene har vært helt ekstreme Hilmar Mjelde er på ferie i Panama, Sofie Høgestøl i mammaperm. Men de siste dagene og ukene har de to USA-ekspertene stilt opp i mediene sent og tidlig for å kommentere det som skjer i USA.
Over 700 har så langt søkt plass på lærerutdanninger der karakterkravene er borte På tross av stor interesse i fornyet opptak er de fleste universitetene og høgskolene bekymret for at de ikke klarer å fylle opp lærerutdanningene.
Det blir mange ledige studieplasser i lærerutdanningene Fra lørdag 20. juli klokken 09.00 kan du søke opptak i mange lærer- og sykepleieutdanninger, uten å ha karakterkravene på plass.
Nynorskbastion får tyn. «Åtte språkfeil på tre setningar» Rektor lovar å rette feil etter mobilisering frå språknerdar på Vestlandet. Men det rår tvil om komma.
Jublar for innpass i allianse: — Vi er stolte Høgskulen på Vestlandet (HVL) har for første gong fått status som European University (EUI).
Me må våga å satsa på fleksible lærarutdanningar Høgskulen på Vestlandet sit på entusiasme, kompetanse og kunnskap om fleksibel grunnskulelærarutdanning på Stord og i Sogndal. Høgskulen har ikkje råd til å leggja det ned.
Metodeopplæring i lærarutdanninga — behov for breidde og djupne. Svar frå Engelsen Som lærarutdanningsinstitusjonar skal vi hjelpa studentane med å byggje ein solid vitskapleg basis, også når det gjeld det overordna og det praksisorienterte. På sikt vil det gje utdanningane ein tydelegare og sterkare vitskapleg profil.
Leverte søknaden til Nokut I dag leverte Høgskulen på Vestlandet sin 300 sider lange søknad om å bli universitet til Nokut.
Engelsen kjem med unyanserte og tabloide generaliseringar Kven skal eigentleg ha definisjonsmakt til å avgjere kva som er ei rimeleg metodisk balanse innan alle dei svært ulike fagområda i lærarutdanninga?
Denne disputasen markerte noko heilt spesielt for HVL Kan Universitetet på Vestlandet bli ein realitet allereie hausten 2025? Rektor Gunnar Yttri håpar det.
Konklusjon i granskingssak venta fire år etter første varsel Høgskulen på Vestlandet skulle konkludere før sommaren. No er det «blitt såpass mange artikler som skal granskes» at det tar meir tid.
Om å forstå verden fra en lærers synsvinkel Det er stort behov for økt kunnskap basert på materiale fra læreres og elevers erfaringer om «livet» i skolen. Å presentere forskningsintervjuet som belastende og rituell forskning, er oppsiktsvekkende.
Statsråden er venn med rektor. I disse sakene kan han være inhabil Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) har meldt fra om at han er nær venn med rektor Gunnar Yttri ved Høgskulen på Vestlandet. Nå har Justis- og beredskapsdepartementet vurdert statsrådens habilitet.
Man kan ikke bare være flue på veggen. Om aksjonsforskning, endring og innovasjon Som aksjonsforsker har jeg bidratt til endring og innovasjon. Det gjorde jeg ikke som flue på veggen.
Publiserte fasiten til eksamen sammen med oppgaven Høgskulen på Vestlandet legger seg flat etter glipp.
«Alle» intervjuer lærere til masteroppgaven. — Utbredt irritasjon — Det er en utbredt irritasjon i skolen og i barnehagesystemet at de ansatte blir utsatt for intervju etter intervju av lærerstudentene, sier professor Knut Steinar Engelsen.
Fjordbok: En nødvendig avklaring for ansatte og studenter Svarer Eric Nævsal: Etter flere år med økonomisk usikkerhet, fallende salg på grunn av endret kundeadferd og i det siste underskudd, mente styret at det var nødvendig med en endelig avklaring for fremtiden til Fjordbok.
Fagleg kvalitet i by og bygd Krava i høgare utdanning er dei same for alle studentar med studiekompetanse frå vidaregåande skule. For fleircampus-institusjonar er oppdraget å tilby forskingsbasert utdanning av høg kvalitet i både bygd og by.
Samarbeidsforskning gir resultater, men krever ny satsing på forskningsetikk Når forskere og arbeidslivet samarbeider tettere, kan vi løse samfunnsproblem bedre og raskere. Samtidig utfordrer det forskernes etikk og integritet i langt større grad enn tidligere.
Yttri ønskjer seg fire nye rektorår. Få utfordrarar Gunnar Yttri står på søkjarlista når Høgskulen på Vestlandet skal tilsetja rektor for dei fire neste åra. Eit rekrutteringsfirma jaktar fleier kandidatar.
Mistet bokhandelen — vil ha egen studentsamskipnad for Sogndal Styret i studentsamskipnaden Sammen har bestemt at Fjordbok, studentbokhandelen her i Sogndal, skal legges ned. Man kan spørre seg om hva styret i Sammen faktisk tror at kjernevirksomheten deres er, skriver kronikkforfatteren.
Konkurrenter eller kompanjonger? Det er et stort potensial i et tettere samarbeid mellom fagskoler og høyere utdanning. Det kan gjøre oss sterkere rustet til å møte kompetansebehovene i samfunnet. Det vil tjene Norge godt.
— Jeg måtte streve litt med å finne min vinkling inn i prosjektet, og ta eierskap til det Øyvind Reehorst Kalsås startet på doktorgraden etter 20 års arbeid i rusfeltet. I akademia gjaldt andre regler: — Det å sitte såpass mye alene med tekst og analyse var tøft til tider.
Hallén får kritikk fra tidligere og nåværende styremedlemmer Bergensavisen har torsdag publisert en reportasje om lederstilen til styreleder Arvid Hallén.
Nybygg og ombygging i Haugesund på agendaen Rektor Gunnar Yttri ber om fullmakt fra styret ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) til å signere husleieavtale for byggeprosjektet i Haugesund.
Vil lempe på karakterkrav allerede fra høsten. På Vestlandet jubler de Allerede fra høsten av ønsker regjeringen å fylle opp tomme plasser på sykepleieutdanningene med søkere som ikke oppfyller dagens karakterkrav.
Kunstig intelligens — lovande teknologi eller trugsmål mot akademiske normer? Spørsmålet om korleis me kan hegna om og revitalisera grunnleggjande akademiske normer i møte med ny teknologi er høgaktuelt ved europeiske universitet og høgskular.
I fjor var det ingen som fylte lærarplassane. No håpar dei at trenden snur Lærarutdannarane er usikre på korleis årets søkjartal til lærarutdanninga vert. Men for lærarstudent Christopher Aadna er det ikkje tvil: Han skal vera lærar resten av livet.
Valde studiestad der dei kan klatra og stå på ski Det er krevjande for dei mindre utdanningsinstitusjonane å nå opp i kampen om studentane. Difor er dei opptekne av å tilby ein heil pakke.
Når tilbakemeldingane kjem, må ein hugsa at ein faktisk er under utdanning, seier Janne Sønnesyn Janne Sønnesyn har skrive avhandling om ungdomsskuleelevar sine språkval. Då tilbakemeldingane på teksten hennar kom, prøvde ho å tenkja på at ho faktisk var under utdanning.
Førsteamanuensen skulle berre hjelpa mor med å rydda. Det vart starten på eit spesielt prosjekt Pandemien skulle brukast til å skriva vitskapelege artiklar. Men så vart førsteamanuensis Pål Berg Svenungsen beden om å henta barndommens legoklossar.
Regjeringa må setje kraft i å styrka fleircampusinstitusjonar. —Det hastar Søkarsvikt råkar hardt. Det gir inntektstap og redusert handlingsrom for oss som er store på desse utdanningsområda. Men viktigast: velferdssamfunn i by og bygd vil mangle hundrevis av gode kandidatar. Det må Regjeringa ta kraftfulle grep rundt.
Utan ingeniørar, inga danning Til hausten skal eg undervisa ingeniørstudentane mine i eit ex.phil.-emne dei meiner er fullstendig irrelevant og bortkasta. Er det det?
I sjøen er det fire grader. Martin har meldt seg frivillig for forskinga Då forskarane søkte etter frivillige vinterbadarar, fekk dei så mange at prosjektet måtte utvidast. Kostnad til marknadsføring: Null kroner.
Hoel må komme med en ny finansieringsmodell Den lille summen som er bevilget til flercampus-institusjoner står ikke i forhold til kostnadene ved å opprettholde aktiviteten på lite søkte studier, ofte på studiesteder med få studenter totalt.
Vedtok regler for bruk av arbeidsplasser: — Har vært en vanskelig sak Høgskulen på Vestlandet har bestemt seg for at ordningen med deling av arbeidsplasser skal være basert på frivillighet.
Høgskulen på Vestlandet: — Behov for å se på deling av arbeidsplasser Styret ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) skal fatte vedtak om retningslinjer for tildeling og bruk av arbeidsplasser.
Fire punkt som må avklarast i profesjonsmeldinga Sviktande rekruttering til viktige utdanningar, nytt finansieringssystem og framlegg til nye karrierestigar. Vi treng ei utviklingsorientert og framtidsretta profesjonsmelding som styrkar profesjonsfaga og banar veg for at arbeidslivet får dei beste kandidatane.
Store variasjoner i forskningstid landet rundt Fortsatt oppgir de fleste universiteter og høgskoler at de beholder opptil 50 prosent forskningstid for professorer. I andre stillinger er det store variasjoner.
Frykter akademisering av ingeniørstudiene Studentene er engstelige for at særegenheten med ingeniørutdanningene forsvinner når 5 studiepoeng med akademisk danning skal bli en del av studiet.
Vil ha meir om utjamning av sosiale skilnader inn i lærarutdanninga Barn av foreldre med låg utdanning har eit dårlegare utgangspunkt enn andre barn, og dei sosiale skilnadene aukar utover i utdanningsløpet, viser ny rapport.
Gje oss ei profesjonsmelding som gneistrar Me helsar velkommen ei profesjonsmelding som styrkar kvaliteten og aukar tilliten og handlingsrommet.
Survey Democracy Through surveys and arbeidsgrupper, our leaders know, with scientific detail, exactly what we—the governed—think and want. Pericles and Madison could not have imagined such statistical precision!
UH-sektorens ansvar for bærekraft: Handling eller grønnvasking? Verdens universiteter og høgskoler må bidra til omstilling til bærekraftig utvikling. Det handler om kompetanser vi gir studentene våre, og om hvilken kunnskap og løsninger vi bringer til torgs gjennom forskning, formidling og innovasjon.
Danning og akademisk handverk Bak medieoppslag om fusk og plagiat ligg eit større oppdrag og ein viktigare diskusjon: Korleis kan vi rusta og styrka studentane våre i det akademiske handverket for å meistra og gjennomføra høgare utdanning på beste vis.
Da det regnet 40 dager i strekk, lurte stipendiaten fra Tyrkia på hva hun hadde begitt seg ut på Da Gizem Ateş Venås flyttet fra den solfylte kysten ved Egeerhavet for å bli doktorgradsstipendiat på det sure Vestlandet, regnet det sammenhengende i 40 dager. Da begynte hun å lure på hva hun hadde begitt seg ut på.
Opphetet debatt om kontorplasser Alle ansatte får ikke fast arbeidsplass, ifølge nye retningslinjer. Det fikk temperaturen til å nå de store høyder på styremøtet ved Høgskulen på Vestlandet.
Arealfordeling og fusk på dagsordenen i vest Private møblar vart fjerna frå kontora. No er det vedteke kva som er standard utrusting for eit kontor ved Høgskulen på Vestlandet. Sjå styremøtet direkte her.
Hvor er norsk akademia mens universitetene i Gaza blir tilintetgjort? Universitetene bombes og flere hundre studenter og ansatte er drept. Flere omtaler nå det som skjer i Gaza som et systematisk angrep på et helt kunnskapssystem. Hvor lenge skal norske rektorer være stille, spør kronikkforfatterne.
Sivilombudet: Studenter er urettmessig blitt nektet eksamen Sivilombud Hanne Harlem mener loven om eksamensrett er praktisert feil. Kunnskapsdepartementet er uenig.
Vi utdanner kompetente kandidater uavhengig av særkrav Mangel på arbeidskraft er merkbart i mange kommuner. Å fjerne de særlige karakterkravene for opptak til lærer- og sykepleieutdanningene vil kunne være ett av flere tiltak for å avhjelpe rekrutteringsproblemene og bidra til å utdanne flere kompetente kandidater fra disse utdanningene.
Det nye universitetet på Vestlandet styrkar profesjonsutdanningane Trygve Matthiessen peikar på at det er viktig at det nye universitetet framleis bidreg til å utdanna dyktige kandidatar innan nasjonalt viktige profesjonar som sjukepleiar, lærar og ingeniør. Dette er ei god påminning.
Velkommen til «Professorblokken» Finnes det en himmel for emerituser? Ja, i en boligblokk på Nordberg i Oslos beste strøk. Og det er plass til mange flere.
Kva med profesjonsutdanningane i Vestland? Høgskulen på Vestlandet (HVL) skal bli universitet. Kva vil det ha å seie for profesjonsutdanningane våre?
Studentane vil ha pensum på papir. I Bergen legg bokhandel no ned Akademika sin butikk på Kronstad i Bergen vert avvikla i februar. Både tilsette og studentar protesterer nok ein gong.
Vart varsla om mogleg forskingssvindel for tre år sidan. Først no undersøker høgskulen saka Det har gått meir enn tre år sidan Høgskulen på Vestlandet første gong fekk meldingar om mogleg forskingssvindel.
Har iverksett gransking av professor etter varsling Høgskulen på Vestlandet har hyra advokat for å granske påstandar om at ein profilert professor har drive med forskingsjuks.
Lærerutdanninger vil fjerne karakterkrav for å få flere lærere Fire lærerutdanninger vil senke opptakskravene for å få flere studenter. — De bør få blankt avslag, sier Jan Tore Sanner (H).
Ni blir meritterte undervisere hos Høgskolen på Vestlandet Den siste av to piloter er gjennomført med mål om fast meritteringsordning hos Høgskolen på Vestlandet (HVL).
Nødrop fra en høyskolelærer — et forsvar for meritteringsordningen I dag skal jeg motta blomster. Jeg har etter ti års iherdig innsats sammen med studenter og kollegaer fått anerkjennelse for mitt bidrag. Det hadde kanskje vært en idé å heller ta denne debatten etter at blomstene til de meritterte er visnet?
To statlige høgskoler fortsetter med søknader Regjeringen vil gjøre det lettere å bli universitet. Mange institusjoner vil vurdere overgang. Høgskulen på Vestlandet og Høgskolen i Innlandet fortsetter egne prosesser.
Boikott-debatten: Boikott-forslaget manglar innsikt i israelsk akademia Med dei kreftene som no — dessverre — er i sving i Midtausten, vil ein akademisk boikott av Israel vera heilt utan påverknad på situasjonen.
Er studenter mindre resiliente enn før? «Helicopter parenting»: Mens barn på 70-tallet ble sendt utendørs med beskjed om å finne noen å leke med, er det moderne barnets tid og aktiviteter i langt større grad administrert og kontrollert av foreldre. Hvordan påvirker dette dagens studenter?
Fyller berre to tredelar av studieplassane På Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett står ein tredel av studieplassane tomme. Styret ved Høgskulen på Vestlandet skal drøfta korleis dei kan jobba med studentrekruttering.
Ap vurderer å gi studenter lønn under praksis Aps Lise Selnes mener alle steiner må snus for å sikre finansiering av praksis og rekruttering til hele landet.
Måtte ut med 13.000 i husleige då ho hadde praksis Elise Knapskog måtte bruka oppsparte midlar for å dekka husleige då ho hadde praksis. Utdanningsinstitusjonar meiner Lånekassen bør administrera ei ordning med stipend som kan dekka ekstra bu- og reiseutgifter.
HVL-rektor: Nytt finansieringssystem med veikskapar I Utsynsmeldinga la Regjeringa fram at det nye finansieringssystemet samla sett burde vera resultatutsett i om lag same grad som i dag. Framlegget til statsbudsjettet for 2024 viser at slik blei det ikkje.
Slipper å pendle Bangladesh — Haugesund. Jubler for å ha visum på plass Studenter ved Høgskulen på Vestlandet har endelig fått de visa de trenger for å kunne studere på heltid.
Sverre (42) kunne ikkje reisa ut — vert sjukepleiar i eige distrikt Å reisa vekk for å ta utdanning var ikkje eit alternativ for Sverre Edvinsen. Sjukepleiestudenten er ein av 40 som tek utdanning i heimeregionen Lister.
Færre avla doktorgrad våren 2023 Antall som avla doktorgrad ved norske universiteter og høgskoler våren 2023 er det laveste siden 2017.
Legger opp til at ansatte må booke kontor Det er trangt om plassen på Høgskolen på Vestlandet. Nå kan flere ansatte bli nødt til å rydde pulten når de ikke er til stede slik at andre kan bruke kontorplassen.
Han fekk personleg opprykk, ho vart professor på anna måte. Det er uvanleg i forskingsnoreg Kvinnelege professorar får stort sett slik stilling ved opprykk ved eigen institusjon. Menn kjem utanfrå. Men for eitt professorpar var det litt annleis.
Ber om å slippe karakterkrav på sykepleierstudiet Høgskulen på Vestlandet har bedt Kunnskapsdepartementet om dispensasjon fra å ha karakterkrav i matte og norsk for sykepleierstudenter.
Fire rektorer: God start, statsråd Sandra Borch! De fire rektorene i Vinst-alliansen av flercampusinstitusjoner er fornøyde. Dette statsbudsjettet bidrar med å styrke den nødvendige finansieringen av flercampusinstitusjoner, skriver de.
Bergens-forsker fikk trukket ni artikler på to dager Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Vi trenger faglig medbestemmelse ved Høgskulen på Vestlandet Etter fusjonen i 2017 har Høgskulen på Vestlandet fått en organisasjon som er topptung og lite gjennomsiktig. Vi trenger gode strukturer for medvirkning og medbestemmelse, hvor faglighet står i sentrum.
Håper hun kan fortsette som forsker i Norge Hun kom til Norge som stipendiat like før pandemien. Pandemien gjorde at hun ikke fikk reist hjem — og hun måtte også endre hele doktorgradsprosjektet.
Hun blir ny prorektor for forskning ved HVL Professor og prodekan Christine Øye ble torsdag ansatt som prorektor ved Høgskulen på Vestlandet.
Skal drøfte draumen om å bli universitet I tillegg til å bestemme kven som blir prorektor, skal styret ved Høgskulen på Vestlandet drøfte planane om å bli universitetet.
Hvor er fremtidens superhelter i barnehagen? Samtidig som barnehagelærerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet fyller 75 år, faller søkertallene til dette viktige yrket. Hvordan kan vi rekruttere og inspirere kommende generasjoner av barnehagelærere?
190 har skrive under for bokhandel Det er ikkje så dumt at bokhandelen ligg som eit hjarta i høgskulebygget på Kronstad, seier førsteamanuensis Kristoffer Jul-Larsen.
40 studentar fekk visum-nei Måndag møtte berre 10 studentar opp på Høgskulen på Vestlandet sitt studium i maritime operasjonar. Resten av kullet, 40 studentar frå land utanfor EU/EØS, hadde ikkje fått opphaldsløyve.
Rangeringa av studiepoeng viser ikkje fram heile biletet Utviklinga dei siste åra både i institusjonstypar, studieprogram og studentmasse gjer at ei breiare tilnærming til studiepoengproduksjon har noko for seg. Det ville gitt perspektiv, nyansar og etterlengta kunnskapsdeling.
— Å ta doktorgrad har gitt meg tanker om hva det vil si å stadig bli bedømt Man begynner gjerne på et doktorgradsprosjekt fordi man er skoleflink, sier Felicity Burbridge Rinde. Men prosessen fram til ferdig avhandling ble likevel krevende.
HVL utsetter søknaden: — Vi rekker ikke det opprinnelige målet Rektor Gunnar Yttri er tydelig på at han ikke frykter ytterligere forsinkelser for universitetssøknaden til Høgskulen på Vestlandet.
Lokale lønnsforhandlinger og studentopptak på agendaen Det nye styret ved Høgskulen på Vestlandet møttes for første gang på campus Sogndal onsdag. I dag er det duket for det første ordinære styremøte.
Bokhandel på campus — er den tilpasset dagens bruk? Er det nødvendig å ha en campusbokhandel i dagens moderne universitetsmiljø? Dagens ordning er lite attraktiv og det kan finnes bedre løsninger, mener tidligere HVL-student.
Reagerer på at bokhandel kan forsvinne: — Det føles rart å måtte forsvare en campusbokhandel 2023/24 kan bli det siste studieåret med bokhandel på campus hos Høgskulen på Vestlandet i Bergen. — Det året høgskolen satser på å bli universitet, kaster de bokhandelen ut, sier bokhandler Arnstein Bjørke.
Krigen om boka Høgskulen på Vestlandet – vonleg snart eit universitet – burde kanskje sjå seg sjølv i spegelen og ta ei vurdering på om ei slik krigføring mot boka, sjølve symbolet på kunnskap, er noko dei er tente med.
Sandra Borch: Lever på Hurdalsplattformen! — Vi jobber hele tiden for å følge opp de ambisjoner som regjeringen har for høyere utdanning i distriktene, skriver fire rektorer. De forventer at statsråden følger opp Hurdalsplattformen med finansiering.
Ordføreren foreslår å flytte campus til sentrum Søkertallene stuper ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), campus Stord. Ordfører i Stord kommune, Gaute Epland (Ap), foreslår et kontroversielt grep for å bedre situasjonen.
Studentane er her! Endeleg er det studiestart! Rektor og studentleiar ved Høgskulen på Vestlandet gler seg til å ta i mot alle nye og erfarne studentar — og minner om at fleire samfunnsaktørar må stå saman om å skape ei vellukka utdanning.
Velkommen som professor! Du trenger sikkert ikke kontor Hva tenker studenter som måtte få lyst til å besøke meg for en samtale på mitt kontor, undrer nyansatt professor ved Høgskulen på Vestlandet.
So, you want to be a university? A short essay on loyalty Are faculty members free to criticize the decisions of our leaders publicly, when those decisions conflict with the values and goals of education and academic research?
Skal evaluera livet i «öppna landskap» på Vestlandet Dei opne kontorlandskapa i Høgskulen på Vestlandet sitt omstridte bygg har mange ledige plassar. Flest ledige er det på måndagar og fredagar.
— Æsj, bøker! Kan føre til selvstendig tenking og det som verre er Kommentarfeltene har kokt etter stolsaken ved Høgskulen på Vestlandet.
Han vert dekan for nytt storfakultet Jens Kristian Fosse skal leia det nye, samanslegne fakultetet ved Høgskulen på Vestlandet.
Historien om en stol På et tidspunkt i livet kom det en myk, rød og ergonomisk stol trillende inn på kontoret til førstelektoren. Nå befinner den seg midt i en betent konflikt om arbeidsplassen.
Tilsette hadde sett private møblar på kontora. I helga låste nokon seg inn og tok møblane med seg Det er ikkje noko som heiter private kontor, seier Høgskulen på Vestlandet. I løpet av helga låste representantar frå høgskulen seg inn på enkeltkontor og fjerna private møblar som tilsette hadde plassert der.
Vil senda universitetssøknad til hausten Høgskulen på Vestlandet manglar berre eitt mål før det kan søkja om å verta universitet, ifølgje arbeidsgruppa som har jobba med søknaden.
Kva skal the baby heite? Kort sagt, Univest, håpar rektor Høgskulen på Vestlandet vil bli Universitetet på Vestlandet. No skal det engelske namnet, og kortversjonen, bestemmast.
Næringslivet skriker etter IKT-kompetanse: 101 færre studieplasser Antall studieplasser i IT-fag går ned i 2023, mens søkertallene viser en liten økning. — Satsingen er syltynn, sier IKT-Norge.
Kvifor gjennomfører norske styresmakter nasjonal eksamen i bachelor i sjukepleie? I lys av styresmaktene sine føringar om evidensbaserte praksisar, er det underleg at det vert gjennomført ein nasjonal eksamen som ikkje er basert på evident kunnskap, skriv professor i sjukepleie, Jeanne Boge.
Fritt fall i søkere som vil bli barnehagelærer Regjeringen vil at flere skal bli barnehagelærere, men søkertallene faller dramatisk. Antallet som har barnehagelærerutdanning som førstevalg er nær halvert på fire år.
Disse vil bli dekan for nytt stor-fakultet i vest Dekanstillingen ved det nye Fakultet for teknologiske, naturfaglige og samfunnsvitenskapelige fag ved Høgskulen på Vestlandet har fått sju søkere.
Forslag om belønning for å skrive på norsk Her er åtte forslag for å hindre at engelsk tar helt over i akademia.
De 3 eneste rektorene som skal holde tale hører alle til i den samme byen. Gjetter du hvilken? Kun 3 av 30 rektorer skal holde 17. mai-tale. De tre har sitt hovedsete i den samme byen. Hva er det som er så spesielt med Bergen og 17. mai?
Andelen professorer uten doktorgrad er halvert Både prosentvis og i antall er det langt færre professorer uten doktorgrad i dag sammenlignet med for ti år siden. Det er store variasjoner mellom fagområder.
Mindre topp-ned organisering er nødvendig for Høgskulen på Vestlandet HVL har for mange leiarar, for mykje sentraladministrasjon, og for lite ressursar ned i fagmiljøa, meiner professor Stein Joar Hegland.
Nyeste artikler
Norli Akademisk åpnet på Blindern. — Universitet og bok hører sammen
Det finnes ikke én måte å «ruste» studentene for «det de vil møte i skolen»
Høyere strykprosent i matte for lærerstudenter, men flere som kontet
Krise, utviklingsarbeid og KI
Holder åpent, men oppfordrer studenter og ansatte til å være forsiktige
Mest lest
Finland svartelister 271 tidsskrifter
Foreslår å legge ned landets lærerutdanninger: — Det er skolekrise
Big Daddy Karsten (36) blir student igjen: — Men det er SÅ vanskelig å passe inn
Akademikere i møte med total kunnskapsløshet
Skuldingar om juks har hange over professoren i fire år. No skal høgskulen ta stilling til saka